Ó én nagyon jól táplálkozom!
Csupa egészséges dolgot eszem reggelire!

- szoktam hallani az egyéni konzultációikon, és amikor mélyebben belemegyünk a részletekbe, akkor derül ki, hogy ez a sok jó

a zabpehely
a teljes kiőrlésű kenyér
és a müzli...
Hát ezt nevezzük egészséges reggelinek? Biztos? 

bowl breakfast close up cup food fruit mug oat 597394

Sok jóval nem kényezteti a testét az, aki csak ezt fogyasztja reggelire! 
És hát a másik mumus-reggeli a gyümölcsturmix! Ami reggelire szintén egy cukorsokk lesz. Gyümölcscukor-sokk!
A termékenységet ezzel nem biztos, hogy segítjük! Sőt!

Az egyéni konzultációinkon sokszor kiderül, hogy egy ilyen táplálkozás egyéneknél magával hozhatja a vércukor extrém ingadozását, és a növényi fehérjék rossz emésztését is. Emellett nagyon sok nőnek intoleranciája van, a vércukra olyan mint a hullámvasút, és akár kísérheti mindezt szédülés vagy kézremegés is. És sajnos ezzel a táplálkozással fenntarthatja és elmélyítheti hosszú távon a női gondokat. Ezzel késleltetve a
FOGANTATÁST.

Hogyan akadályozhatom az étkezéssel a termékenységet? 

Az egyéni változók figyelembe vétele mellett - több ezer konzultáció tapasztalatából, az a véleményem, hogy - nagyon fontos a szervezet működési feltételrendszerét egyensúlyban tartani az életmódunkkal.
Gondolj arra, hogy a nagyapáink le tudnának kaszálni egy rétet a mai divatos reggelikkel?

Mondhatod azt, hogy dehát ők fizikai munkát végeztek!
De volt egyáltalán ilyen mennyiségű szénhidrát a kamráikban, amiket ma megeszünk? Hát bizony nem.
Ezzel a felborult étkezési mintákkal megalapozhatjuk a cikluszavarokat, változókori tüneteket, a meddőséget és a női diszfunkciókat. 

De lássuk a részleteket és összefüggéseket! 

Ha a szénhidrátokat nagyobb mennyiségben fogyasztjuk - a többi makrotápanyaghoz képest - akkor bizony több testi területet is egyszerre beterhelhetünk. Az egyik a MÁJ területe lesz.
Jó tudni a májról, hogy ő az egyik karmestere a HORMONÁLIS MŰKÖDÉSÜNKNEK. Tehát nem érdemes túlóráztatni  a májat, ha babát szeretnénk.
A másik terület a VÉRCUKOR! Ha a vércukor extrém ingadozást produkál a nap folyamán a táplálkozás miatt, akkor az  - van akinél önmagában is - meddőséget okozhat. Amiatt is, hogy a MELLÉKVESÉRE nehéz munka hárul a vércukor extrém hullámzásainál. A MELLÉKVESE a stresszkezelésben is fontos szerepet tölt be, ezért vigyázzunk rá!
És hát az energiaszintünk - mindezek után - olyan rettentően alacsony lesz.... hogy no.
A szénhidátok túlfogyasztása - arányokról beszélek - a továbbiakban a BÉLRE is terhelést fog jelenteni. Ott fognak erjedni a vastagbélben ezek a szénhidrátok. Ez pedig hosszú távon csak a gombás folyamatoknak kedvez. Az IMMUNRENDSZER egyre kevésbé fog jól teljesíteni így az idő haladtával, mert az erjedés plusz feladatokat ró rá. Mindez folytatódhat abban, hogy egyre több orvosi diagnózist kapunk, egyre erősödő tüneteket tapasztalhatunk... stb.

Ha mindez még egy INTOLERANCIÁVAL is párosul, akkor már krónikus gyulladásról beszélünk. A GYULLADÁSOK kezelése pedig prioritás az egészségünk fenntartása szempontjából. A GYULLADÁSOK, itt helyi és mikro gyulladásokra kell gondolni, az már a MEDDŐSÉGET borítékolhatja!.
A reprodukció így szorul a háttérbe évről évre.

A BÉL és a MIKROBIOM - az a két kiló bacilus, akik az albérlőink, és egyben az egésszégünk zálogai is. Vigyázzunk rá! Együnk egészségesen, kiegyensúlyozottan és regeneráljuk a testet a korábbi ártalmaktól.
Van akinél egy étrendváltás is már sikert hozhat, de sokaknál az étrendváltás kevésnek bizonyulhat. Ebben is egyéniek vgyunk! Ezért ajánlom neked az egyéni konzultációt, hogy egyéni megoldásokhoz juss!

Mindez olyan mint egy pókháló, például zabkekszet eszem reggelire, és ezzel elindítok egy lavinát a testben! 

De a tünetek hiányát szeretjük úgy értelmezni,
hogy minden redben van és kicsattanunk az egészségtől!

Ha ezt hisszuk, akkor az időnk vészesen fogy, és nincs információnk a saját testi folyamatainkról.

A gabonák/szénhidrátok túlzott jelenléte a táplálkozásban nem az egészséget szolgálja. Pláne, ha mindez párosul még egy kis INTOLERANCIÁVAL is. Sajnos az elmúlt 10 év tapasztalatából szólva, az a véleményem, hogy a termékeny korú nők 80%-a INTOLERÁNS.
Sokaknak még tünete sincs, hiszen fiatal, és az immunrendszer teszi a dolgát, de a TERMÉKENYSÉG már akadozhat! Az emésztési folyamatok elégtelen működése is belső stresszforrássá válik. Napi szintű stressz lesz, belső stressz. Ez éppúgy rossz irányba befolyásolja a HORMONÁLIS MŰKÖDÉSÜNKET

Amiket most leírtam, azok csak általános tendenciákat mutatnak, ötleteket adnak. Egyéni diagnózis NEM szűrhető le belőle. Az az orvos feladata.

Amiben én támogatni tudlak, az az, hogy a konzultáció keretében rátalálunk azokra a folyamatokra, melyeken mindenképpen változtatnod kell, a termékenység fokozása érdekében!

Ha a célod a gyermekáldás akkor arra éppúgy fel kell készülni mint egy FOCI bajnokságra!
Ha mindent megteszel a célod érdekében és a kispadig eljutsz és ott leszel a kupadöntőben, akkor nagy esély van a győzelemre! 

Ha nemcsak általános információkra vagy kíváncsi, hanem a saját egyéni folyamataidra fókuszálnál - várlak szeretettel!

Amit én ajánlok:
A test funkcionális folyamatainak ismerete, az egyéni táplálkozás és emellett az Aviva torna rendszeres gyakorlása! 

Az Aviva tornával bedurrantod a petefészkedet,
vérbővé teszed a beágyazódáshoz szükséges nyálkahártyát, és a baba fejlődését is támogatod abban, hogy egészségesen fejlődjön!
És az első 3 hónapon - mialatt a legfontosabb szervek kialakulnak - optimumon pörög az IMMUNRENDSZERED is, ha megalapoztad a női szervek egészségét a rendszeres Aviva tornával!
Hát nem nagyszerű? 

Mégis a mai kényelmes és "feldolgozott" világunkban a testünk folyamatait háttérbe szorítjuk!
És ez már több generáció óta történik velünk. Ez pedig jobban elmélyíti a nehézséget!

A siker érdekében, gondolni kell a magzatra, hogy egészséges körülményeket biztosítsunk neki. Ebben foglak segíteni, hogy ezt hogyan teheted meg!

Célom, hogy az egyre egészségesebb és tudatos anyukák egyre egészségesebb gyermekeknek adjanak életet!

Ha bármilyen tüneted van ami diszkomfortot okoz, ami kellemetlen vagy nem szokványos az energiaszinted - akkor BIZTOSAN KELL TENNED MAGADÉRT!

Várlak szeretettel a személyes konzultáción!

6 alkalom és sokat megtudhatsz a TESTEDRŐL,
és arról, hogy éppen mi történik odabent. Így a felkészülésed célzott lesz és az idő is úgy teli, hogy hasznos minden amit csak teszel magadért és a gyermekedért!

Várlak szeretettel!

A személyes konzultációkról részletesen olvashatsz a tothjuli.hu weboldalon! 

Szoktátok kérdezni, hogy milyen vitaminokat szedek. Most kiderül!

Köztudott, hogy a pro- és prebiotikum a bélflóra egészségéhez elengedhetetlen és az IDEGRENDSZERNEK is, hiszen a BOLDOGSÁG hormon termelése is a bélhez köthető! Nyugalmunk és MEMÓRIÁNK nagyban függ a bélflóra állapotától! FOGYÁSHOZ nélkülözhetetlenek a jó baktériumtörzsek jelenléte a bélben. Gyulladást csökkentő hatása is van és a VÉRCUKORRA is kiegyensúlyozó hatásúak a probiotikumok. No meg a magas VÉRNYOMÁSRA!  ÉVES ADAGOK vannak, ha azt elsőre sokallod, szólj nekem és adok kisebb mennyiségeket!  Később majd írok egy hosszabb cikket a bélflóra jelentőségéről! És ki gondolná, de az Aviva-módszer is pozitívan befolyásolja a bélflórát, mint minden mozgás.  Jó gyakorlást kívánok nektek!

https://www.nics.hu/Default.aspx?felulet=c_vitamin_oldal&reklam_tanacsado_id=68D1M3600000000000000000&fbclid=IwAR1SgZbWbuRIgbgmQ-75A1Qn-kGV2GHvV6jflDZvFmyAbBgRsOaDtIHN4-4

VÉDEKEZÉS TERMÉSZETESEN? ERRE IS VAN LEHETŐSÉG AZ AVIVA TORNÁVAL.

Itt pedig a hagyományos védekezés nehézségeiről olvashattok:

A hormonális fogamzásgátló tabletták, és egyéb hormontartalmú szerek szedése meglehetősen elterjedt, és a gyógyszergyárak mindig újabb, a korábbinál alacsonyabb hormontartalmú készítményekkel rukkolnak elő. Bár ezek között a mellékhatások valóban nem fordulnak elő túlságosan nagy számban, újabb és újabb esetekben vádolják meg a gyártókat azzal, hogy a szereknek hosszútávon súlyos, akár életveszélyes mellékhatásai is lehetnek.

Az, ha valami 100 ezer nő közül csak 30-40 esetben fordul elő, nem hangzik óriási rizikónak, de ha összevetjük azzal, hogy ugyanaz a gyógyszert nem szedők között 100 ezer esetből csupán ötször következik be, máris jócskán megnőtt a kockázat.

Természetesen senkit nem szeretnénk lebeszélni arról, hogy ezeket a gyógyszereket szedje, de alkalmazásuk előtt részletesen beszéljék végig orvosukkal a kérdést, és alaposan vizsgáltassák ki magukat, mert kiemelt kockázatot vállal az a nő, aki dohányzik a kombinált fogamzásgátló szedésekor, 35 évnél idősebb, emelkedett a vérzsír szintje (koleszterin vagy triglicerid), túlsúlyos, közeli hozzátartozójának fiatal korában szívrohama vagy agyvérzése volt, magas a vérnyomása, migrénje van, vagy ha szívproblémái vannak (érrendszeri panaszok, szívritmus zavar).

FRANCIA NŐK PERELNEK A FOGAMZÁSGÁTLÓ TABLETTÁK MIATT.

A tablettás fogamzásgátlás korunk legnépszerűbb módszerének számít a nem kívánt terhesség ellen. Európában 1961 óta ismert, a szerek az évtizedek során egyre fejlettebbek lettek. Ennek ellenére az elmúlt években is egyre többen perlik a gyártókat a súlyos, akár halált is okozó mellékhatások miatt. Legutóbb az USA-ban tízezernyi nő kapott kártérítést, most pedig Franciaországban gyűlnek a lehetséges felperesek.

Tavaly tavasszal a Bayer gyógyszergyártó vállalat kénytelen volt az USA-ban szembenézni több mint 10 ezer nő azon vádjával, miszerint a gyártók nem tájékoztattak megfelelően a fogamzásgátló tablettáik lehetséges mellékhatásairól, kiemelten a nagyfokú trombózisveszélyről. Végül a bíróság 107 millió eurónyi összeg kifizetésére kötelezte a céget, amit a nők kártérítésként kaptak meg.

Most éppen Franciaországban 17 és 48 év közötti nők is hasonlókkal vádolják a Bayert és más kombinált fogamzásgátló tablettákat gyártó cégeket, mert szerintük kialakult súlyos betegségeiket ezek a készítmények okozták. Az egyik francia nő a Meliane nevű tablettát szedte, és hat évvel ezelőtt olyan súlyos agyvérzést kapott, hogy 65 százalékban maradandó károsodást szenvedett. A nő ügyvédje elmondta, hogy több tucatnyi levelet kapnak olyan nőktől, akiknél szintén súlyos mellékhatások jelentkeztek.

Most körülbelül harmincan terveznek komoly lépéseket tenni az ügyben, köztük tizenöten agyvérzést, hárman tüdőembóliát kaptak, másoknak beszédzavaruk lett, epilepsziás rohamaik voltak, de a trombózis miatti bénulás is előfordul. Az ügyvéd szerint a feljelentők száma növekedni fog. A Bayer mellett a Schering, a Merck és a Pfizer is számíthat a pereskedésre Franciaországban. A Bayer mint az ügy egyik érintettje, a vádakra közleményben reagált: „Az állításokat, amint rendelkezésünkre állnak, ellenőrizni fogjuk, és ezután döntünk a következő lépésekről.”- írja a Spiegel online.

EKÖZBEN AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN...

Az USA-ban eközben négy lánytestvér vádolja azzal az egyik gyártót, hogy attól lett mellrákjuk, mert az anyjuk az ötvenes években szintetikus ösztrogént (DES) szedett a terhessége idején, s a gyártók anélkül forgalmazták gyógyszereiket, hogy jól ismerték volna a hatásmechanizmusukat. Ezt a szer akkoriban gyakran alkalmazták a terhességek során a vetélések megelőzésére. A DES-t három évtizeden át nők millió szedték, a piacról 1970-ben vonták ki, amikor összefüggést találtak az azt szedő nők lányainál kialakuló ritka típusú hüvelyrákkal. Későbbi kutatások egyébként azt mutatták ki, a DES szedése nem csökkenti a vetélés kockázatát.

A gyártó Eli Lily and Co megállapodásra jutott a négy nővel, akiknek kártérítést fizettek, ennek összegét nem hozták nyilvánosságra. A gyógyszercég egyébként azt közölte, továbbra is meg van győződve arról, hogy a DES nem felelős a náluk kialakult mellrákért, a megegyezésbe pedig azért mentek bele, mert az szolgálja legjobban a vállalat érdekeit, ha minden erejével új, fontos, még hatásosabb gyógyszerek kutatására koncentrálhat. Bostonban a közelmúltban egyébként 51 nő több, mint egy tucat gyógyszergyár ellen indított pert a DES állítólagos mellékhatásai miatt. Az egész országban pedig több ezer hasonló per indult már, amelyek közül rengeteg megegyezéssel zárult.

TROMBÓZIS, AGYVÉRZÉS, INFARKTUS

A legújabb generációs készítmények régóta számos kritikát kaptak, mivel erősen megnövelik a trombózisra való hajlamot. Miközben azoknál a nőknél, akik nem szednek efféle fogamzásgátló tablettát, 100 ezerből 5-nél alakulhat ki ez a probléma, addig azoknál, akik ilyen kombinált fogamzásgátlóval védekeznek, ez a szám 30-40 is lehet, tehát akár nyolcszoros. Ide sorolható például a már említett Meliane, a Yasmin/Yasminelle, az Aida és a Yaz elnevezésű készítmény.

Éppen ezek miatt, ha a fogamzásgátló tabletta mellett döntünk, mindenképpen konzultálni kell a gyógyszert felíró orvossal, és igenis ragaszkodjunk az alapos kivizsgáláshoz.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Hallottál már a MEATRIX-ről? ... és a malac beveszi a piros pirulát! Hogy megtudja az igazságot. Csak erős idegzetűeknek!

https://www.youtube.com/watch?v=nzRtnVagbzY&fbclid=IwAR06ospSnhRSifrsIthZFTR2jc5Djr5FbuFXl8RE4gk1xdeRjAf5-D3RQmg

NE EDD EL A FÉRFIASSÁGODAT! SZÁMOLJ AZ OLAJBAN SÜLT ÉTELEK KOCKÁZATÁVAL!

Az olajban sült ételek, köztük a sült krumpli, a rántott csirke és a fánk rendszeres fogyasztása összefüggésben van a prosztataráknak - különös tekintettel a betegség agresszívebb formáinak – a megnövekedett kockázatával – derült ki egy új tanulmányból.

A seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ szakemberei két korábbi vizsgálat adatait vonták elemzés alá. Ezek összesen 1549 prosztatarákkal diagnosztizált férfi, illetve a kontrollcsoportot képező, 1492 azonos korú egészséges társuk adatait vetették össze, azt kutatva, hogy milyen tényezők vagy rizikófaktorok voltak jelen a betegeknél és hiányoztak a kontroll csoport tagjainál.

A tanulmányok Seattle-ben, illetve a város környéken élő, fehér és fekete bőrű férfiak bevonásával készültek, akiknek az életkora 35 és 74 év között mozgott. A résztvevőknek kérdőívet kellett kitölteniük az étrendjükkel kapcsolatban, különös tekintettel bizonyos olajban sült ételekre.

A The Prostate című folyóirat internetes kiadványában közölt eredmények szerint azoknak a férfiaknak az esetében, akik legalább heti rendszerességgel fogyasztottak sült krumplit, rántott csirkét, sült halat és/vagy fánkot, nagyjából 30-37 százalékkal magasabb volt a prosztatarák kockázata. Ezeknek az ételeknek a rendszeres heti fogyasztása ráadásul összefüggésben volt a betegség agresszívebb formáinak nagyobb kialakulási kockázatával.

A szakemberek megítélése szerint a megnövekedett rákkockázat háttérben álló okok egyike az lehet, hogy amikor az olajat a sütéshez szükséges hőfokra melegítik, akkor rákkeltő anyagok keletkezhetnek. Azok közé tartoznak a heterociklikus aminok és policiklikus aromás szénhidrogének, az akrilamid, az aldehid és az akrolein. A mérgező anyagok mennyisége a már használt olaj minden egyes újabb igénybevételével tovább növekszik, illetve függ a sütési idő hosszától is.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

KENYÉR helyett! A cukros, szirupos, kukoricas, terfogatnövelőset NEM ajánlom, amely többnyire ételérzékenyek boltjában és bioboltokban kaphatóak. Ez nem vicc! Ne tessék nevetni!  Van TELJESKIŐRLÉSŰ köles és hajdinakenyér a DM-ben. Az egyikben méz is van, de üsse kő, ezt se napi szinten kell enni.  A rossz megoldások legjobbja pillanatnyilag, amíg magam is rá nem térek a tücsök, bogár és fókazsír fogyasztására.

Figyelem! Tiltott szer van az egyik fogyasztótablettában

Tiltott összetevőt tartalmazó étrend-kiegészítő készítményre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ); az egyik, gyors fogyást ígérő készítmény összetevői között megtalálható Hoodia gordonii növényi komponens az Európai Unióban új élelmiszernek tekintendő, közösségi szintű engedélyezés hiányában a fogyasztók egészségét veszélyeztetheti, emiatt nem forgalmazható.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a növényből készített étrend-kiegészítőt a forgalmazó bejelentette az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézethez (OÉTI), azonban a dokumentáció vizsgálata során kiderült, hogy az egyik összetevőt tilos felhasználni az Európai Unió területén.

Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban több olyan lakossági panasz is érkezett, melyekben egyes étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos problémákat jeleztek a vásárlók.

A termékek közös jellemzője, hogy azokat külföldön bejegyzett honlapokról lehet megrendelni, forgalmazásukat - a hazai szabályokat megkerülve - nem jelentették be. Előfordul az is, hogy egy-egy termék olyan összetevőt tartalmaz, amelyet nem lehet felhasználni az unióban - olvasható a közleményben.

Magyarországon - igazodva az uniós szabályokhoz - az étrend-kiegészítő készítményeket legkésőbb a termék első forgalomba hozatalakor kötelező bejelenteni az OÉTI-nél. A bejelentést követően az intézet a készítményt nyilvántartásba veszi, valamint a nyilvántartásba vétellel egyidejűleg a bejelentő által rendelkezésére bocsátott dokumentumok alapján az adott készítmény tudományos értékelését is elvégzi. Fontos kiemelni, hogy nincs szó engedélyezésről, engedély kiadásáról. Az OÉTI az adott termék legfontosabb azonosító adatait, és úgynevezett notifikációs számát feltüntető igazolást állít ki, amelyet a bejelentő részére továbbít, valamint a bejelentett készítményekről a honlapján listát vezet.

A bejelentett étrend-kiegészítő készítmények hatósági ellenőrzését a megyei/fővárosi kormányhivatalok járási/kerületi intézetei végzik, ugyanakkor az egészségügyi hatóságnak nincs jogszabályi lehetősége arra, hogy külföldi honlapokról megrendelhető termékekkel kapcsolatban eljárjon.

Az ÁNTSZ felhívja a figyelmet arra, hogy a nem ellenőrzött forrásból beszerzett, ismeretlen eredetű és összetételű "csodaszerek"" közegészségügyi kockázatát nem lehet megítélni, így azok veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét. A készítményeket gyakran olyan weblapokon hirdetik, ahol a forgalmazóra vonatkozó információkat nem tüntetik fel, a weblap üzemeltetője sokszor egy harmadik országban van bejegyezve, ezért hatáskör és illetékesség hiányában az egészségügyi hatóságnak nem áll módjában eljárást lefolytatni a forgalmazóval szemben.

A tisztiorvosi szolgálat szerint gyanús lehet, ha a weboldalon hirdetett készítmény előállítóját, illetve magyarországi forgalmazóját, bejelentőjét nem lehet nyomon követni, ha a hirdető neve, székhelye, a kapcsolattartásra, elérhetőségre vonatkozó adatok egyértelműen nem azonosíthatók. Továbbá fontos, hogy legyen a termékhez magyar nyelvű tájékoztató.

Közölték azt is, hogy a szakigazgatási szervek folyamatosan figyelemmel kísérik a forgalomba kerülő étrend-kiegészítő készítményeket, illetve különleges táplálkozási célú élelmiszereket, s gyanú esetén megteszik a szükséges intézkedéseket. Az idén kiemelten ellenőrzik ezt a területet.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Kétségtelen, hogy a 9 HÓNAP alatt, minél több figyelmet, szeretetet és oxigént és vért kap a magzat a fejlődése alatt, annál jobb egészségi és mentális állapotban fog megérkezni erre a világra. Sok év sikertelensége után érkezett ő egy szerető családba!
Mindig lenyűgöznek a képek, amiket az anyukáktól kapok megosztásra. Nagyon köszönöm! Sok boldogságot kívánok a csemetének és az egész családjának! :)

81318575 772270189941711 4738858325024702464 n 2

Szeptembertől új jelzéssel látják el a fokozott felügyelet alatt álló gyógyszereket!

Az Európai Unió új szabályozásának keretében előírja, hogy a kiegészítő monitorozás alatt lévő gyógyszereket 2013 szeptemberétől fekete háromszöggel kell majd jelölni, mely a készítmények kísérőirataiban (a betegtájékoztatóban és az alkalmazási előírásban) fog helyet kapni - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Országos Gyógyszerészeti Intézete (GYEMSZI OGYI). A fekete háromszög a gyógyszerhatóság oldaláról fokozott felügyeletet jelent, és arra hívja fel a betegek és a szakemberek figyelmét, hogy ezeknél a gyógyszereknél korlátozott információ áll rendelkezésre a biztonságos alkalmazásra vonatkozóan.

Ilyen jelzést kaphatnak például az új hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek, amelyek hosszú távú alkalmazásáról még nincs elegendő adat - ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a mellékhatások és egyéb gyógyszerbiztonsági adatok gyűjtésére annak érdekében, hogy az újonnan jelentkező kockázatok időben azonosíthatók és elkerülhetők legyenek. A jelöléssel a gyógyszerhatóságok azt szeretnék elérni, hogy a betegek és orvosaik ezen készítmények alkalmazása során fellépő mellékhatásokra még fokozottabban figyeljenek és azokat feltétlenül jelentsék be.

Mellékhatás-bejelentés itthon

A GYEMSZI OGYI tavaly novemberben elindította mellékhatás-jelentő felületét is. "A gyógyszerek használatával kapcsolatos mellékhatások bejelentése továbbra is elsődleges eszköze annak, hogy az egészségügyi hatóságok további információt szerezzenek egy gyógyszer lehetséges kockázatairól, és szükség esetén olyan intézkedéseket hozzanak, amelyek segítségével fenntartható a gyógyszer használatának biztonságossága" - áll a közleményben.

Saját biztonságunk érdekében

A gyógyszerhasználat biztonságossága annál jobban szavatolható, minél több információval rendelkezünk a gyógyszerekkel kapcsolatban. A mellékhatások egy része már a klinikai vizsgálatok során megfigyelhető, de a sokkal ritkábban megjelenők csak a forgalomba hozatal után, a szélesebb körű alkalmazás során lesznek ismertek. A gyógyszerek használatával kapcsolatos mellékhatások bejelentése továbbra is elsődleges eszköze annak, hogy az egészségügyi hatóságok további információt szerezzenek egy gyógyszer lehetséges kockázatairól, és szükség esetén olyan intézkedéseket hozzanak, amelyek segítségével fenntartható a gyógyszer használatának biztonságossága

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Nem látjuk, közvetlenül nem érezzük a hatását ennek a szennyezésnek.
De a hatás mégiscsak ott van! Gondoljuk csak át!

A szervezetben ez a terhelő hatás számos területen megnyilvánulhat. Az alábbi területeken például:
— energiaszintünk, — a fáradékonyságunk, — alvászavarunk, — koncentrációs nehézségeink, — zsibbadás, — spermiumok elégtelensége, — szédülés, — fülzúgás, — depresszió, — fejfájás, — hormonális problémák, — meddőség

Az elektroszmog jelenség az életünk természetes velejárója. Senki nem mond le a mobiltelefonról vagy a botmixerről. DE, védekezni tudunk ellene! Leárnyékolhatunk telefont, autót, íróasztalt, szobát, lakást, házat, intézményt.... amit csak szeretnél.

Későbbiekben részletesebben számolok be az elektroszmog hatásairől.

Érdeklődj nálam E-mailben és küldöm számodra a lehetőségeket! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

Hogy mégis mi a probléma ezzel?
A WHO besorolása szerint a 4G - amivel a telefonjaink és az internet működik - potenciálisan rákkeltő hatású, az azbeszt mellett, egy lapon említik. Ez az egészségünkre egy nagyon komoly kockázatot jelent.

A tél vége felé a lakosság zöme D-vitamin-hiánnyal küzd, pedig a vitamin többek között segítene a fertőzések megelőzésében. Mennyi D-vitaminra van szüksége egy felnőttnek, egy gyereknek és egy várandósnak a napfény néküli napokban?

Az elmúlt években a különféle orvosi társaságok sorra emelték meg a napi ajánlott D-vitamin-bevitelt. A régi ajánlás csak a csontok egészségére, az angolkór megelőzésére koncentrált. Az elmúlt évtizedek, évek kutatásaiból azonban kiderült, hogy magasabb dózisban a vitamin segít a daganatos és egyéb krónikus betegségek megelőzésében is.

A vitamin áprilistól-októberig az ultaibolya-B (UVB) sugarak hatására a bőrben képződik, amennyiben napi negyedórát fedetlen karral, vállal, esetleg rövidnadrágban a szabadban tartózkodunk. Egy hazai számítás szerint azonban, decemberben 35-ször kevesebb hatékony UVB-sugárzás éri el a felszínt Budapesten, mint júliusban,és ez azt jelenti, hogy a november-márciusi időszakban több mint napi 200 percet kellene a szabadban tölteni ahhoz, hogy elégséges D3-vitamin termelődhessen a bőrben. Ez egyrészt irreálisan hosszú idő, ráadásul jelentősen túlnyúlik a dél körüli maximális napsugárzási időszakon, nem beszélve arról, hogy télen fedetlenül nem szívesen tartózkodunk a szabadban.

Azt, hogy valaki D-vitamin-hiánnyal küzd-e, kimutatható vérvizsgálattal, a mérést azonban háziorvos még mindig nem írhatja fel itthon, szükség esetén szakorvos kérheti. Térítés ellenében azonban magánlaborítóriumban elvégeztethető a vizsgálat (ennek ára 2 és 10 ezer forint között változhat, egyéb kapcsolt mérések számától függően).

Napi 2000 Nemzetközi Egységet ajánlanak

A hazai ajánlás egészséges felnőtt embernek megelőzésre most már napi 2000 Nemzetközi Egység D-vitamin, ha azonban kialakult a hiányállapot, először ennek a mennyiségnek többszörösére van szükség. "Súlyos hiányállapot esetén heti 50 ezer egységet is felírhat az orvos néhány hétre. Túlsúlyosoknak is nagyobb mennyiségre, a testtömegtől függőn 3-8 ezer egységre van szüksége naponta" - nyilatkozta az [origo]-nak korábban dr. Lakatos Péter, a Semmelweis Egyetem I. Számú Belgyógyászati Klinika endokrinológusa. Várandósoknak 2000, kis gyerekeknek 4-500, nagyobb gyerekeknek 6-800 egységet ajánlanak.

Bár a vitamin egyes ételekben (májban, csukamájolajban, tengeri halakban, tojásban, kis mennyiségben tejben, tejtermékekben) is megtalálható, szinte lehetetlen táplálkozással a szükséges mennyiséget biztosítani. Egy friss amerikai kutatás szerint pusztán a táplálkozással a nők átlagosan napi 210 egységet, a férfiak 320 egységet, az egy-nyolc év közötti gyerekek pedig 250 egységet fogyasztanak. Egy hazai becslés szerint a hagyományos magyar konyhával csak körülbelül napi 80 egység D-vitamin kerül a szervezetbe. Ezért amíg nem érkezik meg a tavasz, ajánlott a vitaminszükségletet tablettából, cseppekből fedezni.

Egy korábbi kutatás azt találta, hogy a szolárium szintén emeli a D-vitamin szintet. Ám mivel a bőrben az UVB-sugarak hatására képződik, fontos, hogy a szoláriumban minél magasabb legyen az UVB-sugarak aránya. (A szolárium túlzott használata azonban növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát.)

A gyógyszertárakban a gyógyszerminőségű D-vitamint jobbára receptre lehet vásárolni, azaz általában a háziorvossal kell feliratni. Tb-támogatással néhány száz forintért akár egész télre elegendő mennyiséghez juthatunk.

Recept nélkül, táplálékkiegészítőként forgalmazott D-vitamin-készítmények is elérhetők ma már itthon is, elsősorban bioboltokban, de egyes gyógyszertárakban is kaphatók. A dobozokon vagy D2 vagy D3 felirat olvasható: az előbbi arra utal, hogy a hatóanyag növényi, az utóbbi pedig arra, hogy állati eredetű. Az utóbbi évek vizsgálatai szerint a D3 hatékonyabban hasznosul a szervezetben.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Szerintem a következő az lesz, hogy levegőt venni sem muszáj!  30 éve ezt hallom, amit a cikk képvisel. Azóta a meddőség szinte minden 2. nőt érint, a nők 60%-a (sokszor nem is tudja magáról) de inzulinrezisztenciás, és nincs nő akinek ne lenne a ciklusával valami baj. Még 30 év, és a nők megpödrik bajszukat, nagyot mosolyognak ezen és állva pisilnek!

A cikk eléréséhez kattints ide

Egy film a műanyagokról és hatásairól az életünkre. A bakelit feltalálójának az unokája készítette és gondolta át az örökségét.

Ne hagyd ki! Hormonokról kb. az 50 perctől van benne szó!!!

http://youtu.be/q4dYuH2QqT8

YOUTUBE.COM

Plastic Planet 2009 (Hun.&.Int.Sub. Trailer HD 1080p)

Földünk, a műanyag bolygó (Plastic Planet) színes, feliratos, osztrák-német dokumentumfilm, 95 perc, 2009 rendező: Werner Boote forgatókönyvíró: Werner Boote...

MEGESZED te is a sminklemosódat? Ha még nem, akkor ideje váltani!

A pici tégelyt a DM-ben vettem.

 

Ahol tudsz enni GLUTÉNMENTESEN!

köszönöm mindazoknak, akik segitettek a lista összeállításában!

(A vegán éttermekben sajnos ritkán van gluténmentes kaja, a múltkor az egyik helyen kihagyták a nokedlit a levesemből, de a rántásra nem gondoltak! :))))

GANGA indiai

Bajcsy-Zsilinszky út 25.

(csütörtökön GM nap, de máskor is mindig van pár GM étel)

RAMENKA 

Van 1 féle vega rizstésztás gluténmentes leves, nagyon finom!

http://ramenka.hu

SZEDERINDA 

http://szederindaetterem.hu/ (Itt csak GM ételek vannak.)

PARÁZS

http://www.parazspresszo.com

A szószok cukrosak és gluténesek (szójaszósz), de ha anélkül kéred egész jó!

DUE FRATELLI 

http://www.duefratelli.hu/

olasz konyha

PASTA

http://www.funzine.hu/…/venues/pasta-bar-teszta-lepesenkent/

itt rizstésztás kaja van, de a szószok cukrosak!

DROP Étterem 

https://www.facebook.com/droprestaurant/

itt leginkább a paleosok örülhetnek

TACOS LOCOS

http://tacoslocos.hu/pc/index.html

Van grillzöldség akár forró serpenyőben is és pár gluténmentes étel

KOZMOSZ

http://vegankozmosz.hu/#etlap

GOVINDÁK

http://www.govinda.hu

Nekem nagyon cukrosak, de pár mindenmentes kaja néha fellelhető

HOKEDLI

 1. Nagymező u. 10.

Légy résen, mert csak laktózmentesek az ételek, kazein lakik benne!

NAPOS OLDAL

http://naposoldal.com/en/

KÉTKER ÉTKEM

http://ketkeretkem.hu

Házhoz szállítanak

ARRIBA TAQUERIA

 1. Október huszonharmadika u. 8-10. (Az Allee Pláza oldalán, a sétáló utcáról nyílik)
 2. Teréz krt. 25.
 3. Széna tér 1/A.

Kérni kell, ha gluténmentesen akarod a TACO-t!!!

VEGACITY

 1. Múzeum krt. 23-25.

Vegán étterem, de van gluténmentes is

FREE

Gluténmentes pékség

II, Fény u. 16. (a Millenáris park bejárata mellett, ha a Mammut II. felől jövünk)

https://www.facebook.com/freepekseg/

NEMSÜTI

XIII. Jászai Mari tér 4/b.

Itt nagyobb a választék.

 1. Hold u. 9. (a piac mellett)

Itt sajnos már 13 órakor sokszor elfogy az ebéd! :(

http://www.nemsuti.hu

Házhoz szállítás

SOUP CULTURE

 1. Október 6. u. 19.

XIII. Váci út 8. (A Váci út elején a volt Kossuth mozi előtt)

Glutén- és laktózmentes levesek is kaphatóak néha, kazeinnel óvatosan.

BORS

VII. Kazinczy u. 10.

Néhány gluténmentes főzelék és leves néha van.

NAPFÉNYES

 1. Ferenciek tere 2. (a Veres Pálné és a Curia utca sarkán)

Vegán étterem, néhány gluténmentes étellel.

KÖLES

VII. Kertész u. 41.

http://www.koleskonyha.hu

BUDDHA ORIGINAL

 1. Teréz Krt. 46.
 2. Október 6. u. 10.

ÉS MINI

 1. Szent István krt. 11.

VII. Wesselényi u. 18.

Egy thai kókusz levesre be lehet térni.

http://www.buddhaoriginal.hu

ETNA II PIZZÉRIA ÉTTEREM

VIII. Baross tér 10. (a Golden Park Hotel alatt, ahol a villamosok indulnak)

Gluténmentes tészták és pizzák

http://www.etna.hu

MANNATURAL

 1. Garibaldi u. 5.

Nyerskoszt, élő ételek, finom nyers sütik.

ELIXÍR háthozszállitás

http://www.elixirbudapest.hu

télen sok a hüvelyes, ami az egészségügyi okból gluténmentesen étkezőknek nem jó hír, mert a belet éppúgy igénybe veszi, de lehet próbálkozni, néha van más is

SÉF 

http://etelallergiasoknak.hu/

Házhoz szállítanak

KENYÉR és SÜTI

http://anna-kenyere.hu

a karácsonyi beigli nagyon finom volt! Mindenmentesen is! :)

NASPOLYA NASSOLDA

 1. Káldy Gyula u. 7.

Nyers sütemények, préselt krékerek, és habos kakaó mandulatejjel a kedvencem :)

Még több szerte az országban:

https://www.google.com/maps/d/viewer…

SPAR

Zöldséges pultoknál a hűtőben préselt gyümölcslevek

Bio répa

Csírák, saláták

Főtt gesztenye zacskóban

Rizstejek

G-ROBY

A legnagyobb rizstej választékkal!

ALDI és LIDL

Gluténmentes szeletelt kenyerek (bár cukor lakik benne)

DM és MÜLLER

Gluténmentes szeletelt kenyerek

Kukorica tészták – gluten free

Szószok

Pástétomok

„Hungarocellek”: puffasztott kukorica és rizstallér

rizstejek

BOLTOK

http://dietabc.hu/

http://www.taca.hu/

https://www.facebook.com/freepekseg/

Mindenhol kérdezz rá az alkotóelemekre, mert a legtöbb helyen nem csak gluténmentes ételek kaphatóak!!!

Ha tudsz más helyeket is – biztosan kihagytam párat –, örömmel veszem ha megosztod velem!

A Vegán konyhákban nagyon bosszantó, hogy minden ételt cukroznak. Szerintük a szirup sem cukor és a kókuszvirág cukor se cukor. De a TÖKMAG kivétel!!! És mindenmentesek is vannak! :) Hollán Ernő utca 5. Pici és finom, szendvics és meleg étel is van. Jó étvágyat és még több Tökmagot és cukortudatos helyet kívánok Budapestnek!

Hoppá, már majdnem megettem!  GLUTENMENTES ÖRÖMHÍR! A tészta glutén és laktóz mentes. Hihetetlen de mindez Budapest! Na'Pasta - a Hegyvidék Központban. És finom!!! A limonadét pedig cukormentesen is kérhetem! És itt nem néznek ufonak az igényeimmel!  Ha érted? Egy élmény volt!

A képen a következők lehetnek: étel és belső tér

Krémleves vagy saláta? Glutén- és tejtermékmentesen is elérhető. Több helyen Budapesten. Nyugatinál-Lurdy ház-Fővám téren-Bevásárlóközpontok. Hurrá!

Sajnos ez bizony mind elfogyott! GLUTÉNMENTES, HÚSMENTES, CUKORMENTES Ramenka volt. Jó nagy adag zöldségleves sok friss zöldséggel, csiraval és rizstésztával. Mindez a Kazincy utcában a Ramenkaban. Ha útba esik és éhes vagy, megéri betérni!

A képen a következők lehetnek: étel

A LOMBIKPROGRAMRÓL pro és kontra olvashatsz az "amirol az orvos nem mindig beszél" című havilapban. És más jó cikkek is a júniusi lapszámban!

Ez is GLUTÉNMENTES, csak az nincs ráírva, hogy cukorbetegséget vagy inzulinrezisztenciat okoz?!  A GLUTÉNMENTES sem mindig jó választás! Légy résen! Amúgy egyre több PALEO terméket is elárasztanak különböző cukrokkal! Szirupok, kókuszvirágcukor, ciklamát stb. Brrrrrrrrrrrrr!

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Fantasztikus glutén- cukor- és tejtermékmentes hely Dorogon. Tojásmentes péksüteményük is van. Megveszem, eszem és lefagyasztom - ha marad!  Budapesten is szívesen látnám őket! Próbáld ki, ha arra jársz!

És nem kell megmagyarázni a levesbárokban, kifőzdékben és éttermekben, hogy NEM kérek bele MIT és a MIÉRTET hagyjuk is!  Amikor a szalonna nem hús, a szója: glutén, a kókuszvirágcukor és az agavészirup: paleo és hasonló okosságokat hall az ember olyan helyen ahol azt gondolnád, hogy képben vannak a táplálékokat illetőleg. Itt is légy figyelemmel az alkótórészekre, ha valamire intoleráns vagy! Hiszen ezek a termékek tejterméket tartalmaznak!

Egy GLUTÉN és laktózmentes pici kajáldában azt mondták nekem, hogy: a levesben nincs tej vagy laktóz, csak egy kis tejszín, mert arra nem puffad a nők hasa! BRUHA-HA-HA Lehet, hogy tényleg nem puffad, csak meddő és allergiás és PCOS-e és Inzulinrezisztenciája van. Ugyaaaaaaaaaaaaaaan, mi az már?!

 http://adalekmentesen.shoprenter.hu

Pár ötlet az otthoni családi közönség előtti főzőműsorotokhoz! Remélem nagy sikereket értek majd el! És ha még az uradnak is ízlik... És így gyógyul a család apraja és nagyja. Hajrá!

Az újságosnál kapható!

Bár az elég cuki, hogy a mentes torta - az újságban - 30 dkg cukrot tartalmaz! :)

(Nemcsak) PALEO ÁTVERÉS! Az egészséges életmód iránti vágy sokakat késztet arra, hogy tudatosan keressék az egészségesebb táplálkozási lehetőségeket, az élelmiszergyártók és forgalmazók azonban éppen az egészségügyi szempontokat helyezik háttérbe a profit ellenében. Jó tudni, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint a „paleo élelmiszerekre” vonatkozóan nincsen jogszabályi előírás, vagyis bármit eladhatnak nekünk PALEO felirattal. Számos paleo termék – leginkább a nassolnivalók – például tele van fruktózzal, kókuszvirágcukorral, szacharinnal és különféle szirupokkal. Vércukor problémák, cukorbetegség, PCO, IR (inzulinrezisztencia), MEDDŐSÉG, keringési és HORMON problémák esetében fokozott kockázatot jelent ezek fogyasztása is. A PALEO-ételek mellett természetesen a BIO vagy GLUTÉNMENTES élelmiszerek is jócskán tartalmazzák a cukor valamelyik fajtáját, olykor többet is, holott az egyik legnagyobb egészségügyi kockázatot ma a cukor fogyasztása hordozza. Ha egy paleo- vagy bioboltban rákérdezek a cukortartalomra, akkor jobb esetekben csak vállvonogatás, felelősség áthárítás – a gyártóra – és bagatellizálás a válasz, pedig sokan vagyunk, akik nem csak DIVATBÓL szeretnénk egészségesen enni. Az apróbetűs feliratokat ajánlott minden esetben elolvasni, és MINÉL TÖBBEN kifogásoljuk a boltokban a termékek CUKORTARTALMÁT, annál hamarabb várható, hogy az egészégesnek feltüntetett, ugyanakkor hozzáadott cukrot vagy magas cukortartalmú összetevőket tartalmazó élelmiszerek lekerülnek a polcokról – hiszen nem lesz, aki pénzt ad értük!

KENCE vagy KRÉMLEVES?
Mindkettő nagyon finom és praktikus. Magaddal viheted, hűtést nem igényel, és minden borzalomtól mentes. Nagyobb Bioboltokban megvásárolható!

NEM FONTOS MÁR MA SZENTTÉ VÁLNI!  Szoktam ezt akkor mondani, amikor jön valaki hozzám Testelemzésre és kimutathatóan sok méreganyag terheli a szervezetét. Ha valaki nem tud gyorsan lemondani a káros külső toxinbeviteléről (glutén, tejtermék: kazein, laktóz és egyéb finomságok) akkor szépen lassan hagyja el a számára terhelő anyagokat a táplálkozásából. Persze, jobb ha minnél előbb teszi ezt, de akinek lassabb a ritmusa, az is megtalálja az utat az egészségesebb életmódhoz! A fontos, hogy ez NE STRESSZELJEN bennünket! Tegyük meg ezeket a lépéseket örömmel. Ha szereted a tested és kívánod, hogy sokáig egészséggel őrizze a lelkedet, fontos vele foglalkozni NEM kerülhetjük meg! Vagy a betegségért vagy az egészségért kell fizetnünk. De ha az utóbbival törődsz, akkor szebbek és könnyebbek lesznek a hétköznapjaid és a gondolataid is! Hiszen az egészség kiegyensúlyoz! És akkor már nem kerül el a BOLDOGSÁG!

Halfogyasztásra buzdítok mindenkit! Azon felül heti egy tőkehalmájra. Keressétek ezt a jelet a konzerveken - MSC - és akkor tisztább élelmiszert fogyaszthattok!
A tenyésztett halaknál nagyobb a veszélye a hormonokkal- és a vegyi anyagokkal való szennyeződéseknek.
A táplálékainkból sok toxint beviszünk a szervezetbe, de aki egyéni és ellenőrzött méregtelenítéssel tisztítani szeretné a szervezetét, azt várom szeretettel! 

Aki pedig teljesen ártalommentesen szeretne étkezni, javaslom a Hold nevű bolygót. 😊

A József körút egyik gyöngyszeme: GLUTÉNMENTES rizstészta a József krt. 23 alatt az indiai élelmiszerek boltjában! Penne és fussili! Hogy valtozatosabbá tudd tenni a táplálkozasod! Jó étvágyat!

A képen a következők lehetnek: szöveg

Elég jó tejtermékmentes opció.
Én a GRobyban találtam rá.
Zöldségek vagy rakottas cuccok mellé. Az ártalomcsökkentés jegyében!

El tudod képzelni hogy Magyarországon népszavaznak arról, hogy levágják-e a tehenek szarvát, hogy egészségesebb tejet ihassunk? Pedig van ilyen a világban!

Svájcban: http://24.hu/…/a-tehenek-es-a-kecskek-szarvarol-szavaznak-…/
Amúgy a "szarvas" tehenek tejét az is megihatná, aki ALLERGIÁS a tejre - mondja a német szakirodalom - akkor kérdezem én, hogy mivel itatnak bennünket? És még a hormonokról, a stresszről és antibiotikumokról szó sincs! Ha erős vagy olvass tovább: http://www.3szek.ro/…/a_szarvtalanitas_modszerei_husmarhata… - Gyerekkoromban falun, este jött haza a csorda az úton és minden tehén tudta hogy melyik kapun kell bemennie, hogy hol lakik. Öröm volt nézni a nagytestű lomha gyönyőrű és okos állatokat. Ma keveset tudok az ipari állattartásról, de az a kevés is túl sok. És csak elborzadok a lelketlenségtől. Gyerekként azt is tudtam melyik tehén tejét iszom, NÉV SZERINT! Itt egy videot találsz arról, hogy a tej NEM ÉLELMISZER! A MAI HELYZETET MUTATJA BE: http://tothjuli.hu/videok

 

És ha belekotyoghatok..., a NŐKNEK MINDEN ESETBEN FIGYELNI KELLENE arra, hogy mit használ kozmetikai-, tisztító- és tisztálkodószer gyanánt! Nem csak akkor, ha gyermeket vár!

A cikkhez kattints ide

Bécsben a közértekben kapható! A Billaban. Jól bevásárolok! 😏CUKORMENTES és kukoricamentes kenyér! Itthon ami gluténmentes azt is jó sok cukorral és kukoricával kapjuk csak meg. Ha pedig paleo, akkor csak szimplán valamilyen szirupos vagy cukros lesz a kenyér vagy süti. Biztos volt cukorgyára az ősembernek! Minimum kókuszvirágcukor gyára! 😊Mindig tanul az ember lánya! Érdemes kiruccccanni, míg nem importalja egy okos vállalkozó! Ez felszólítás!

A képen a következők lehetnek: étel

MINDENMENTES BEJGLI? Egy finom lehetőség:

Zabrakadabra cukrászda

Gluténmentes vegán hamburger és finom!!! Céklafasirt és vegán tormás majonéz! Nyami! A Kozmoszban, a Hunyadi tér 11-ben. Vegán az étterem, ezért ha gluténmentesen szeretnél enni, mindenképp szólj! Különben szejtánt kapsz búzahússal!  Ajaj!

A képen a következők lehetnek: étel

És egy újabb mentes hely! :) 

A kenyerekben NINCS glutén, tej, cukor, rizs, kukorica, szója és adalékanyag!!! Ja és persze finom! :)

https://www.tibidabo.hu/pekseg/

Kóstoltátok már?

A cikk elolvasásához kattints ide

Hogy az ételintolerancia mennyi kárt okoz, jól illusztrálja a kép. Bár ha rajtam múlt volna, még sokkal több feje lenne a sárkánynak!  de később erről még írok! Most, hogy az lett a doktrína, hogy hozzátáplálhatjuk gluténnel a kisbabákat, jó lenne tudni, hogy ez mivel járhat a későbbiekben! Amúgy azért is van ilyen sok érzékeny ember, - sokszor tünet nélkül is - mert a mai péksütemények és kenyerek 40x több GLUTÉN terhelessel rendelkeznek, mint 30 évvel ezelőtt. Ez még egy egészséges felnőttnek is sok, nemhogy egy apró babának! TEgyen mindenki kedve szerint! Hajrá!

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Kuszkusz!

Nem enni, hanem bemenni!  Budapest, Hollán Ernő utca 18. Új hely, ahol tudják mi az, hogy glutén- és tejtermékmentes!  van húsos, van vegán és vega menü is!

Január 20-ig a menüben a leves ajándék. 

A paprikakrémleves tegnap mennyei volt!

Járj utána és egyél egy jó egészséges menüt!

GLUTÉNMENTES Zsemle, hogy ne a bolti, cukrozott, adalékanyagos, térfogatnövelős, kukoricás - nem szidom tovább termékre szoruljatok! :)Csak TERMÉSZETESEN! Így mi is gurulhatunk majd a domboldalról 80 felett is!

– 70 dkg lisztkeverék ízlés szerint:

szezám

cirokliszt

köles

hajdina

amaránt

lenmag

dió

kókusz

napraforgóliszt (megzöldül)

tökmag

mandula

kendermag

barna rizsliszt 

stb.

– 1 evőkanál nyílgyökérliszt (ettől lesz héja, elhagyható)

– 2-3 evőkanál útimagfűhéj

– 1 kávéskanál szódabikarbóna

– 1 kávéskanál só

– fűszerek ízlés szerint:

fokhagyma

stb.

– 1-2 bögre víz, amelybe 1 evőkanál ecetet kell tenni

– kevés olaj

– 3 tojás

A 3 tojáshoz hozzáadjuk az olajat, a sót és a fűszereket. A többi száraz anyagot összekeverjük, majd szintén a tojáshoz adjuk. Végül hozzáöntjük az ecetes vizet. 10 percig állni hagyjuk, amíg az ecet és a szódabikarbóna reakcióba lép. Sűrűnek kell lennie és nem ragadósnak. A víz mennyisége a lisztkeveréktől függ. Az olajtól puhább lesz. Kb. 15-20 zsemlét formázunk és szilikonos sütőpapírra tesszük. (Fagyis kanállal lehet adagolni.) Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 30-40 prcig sütjük.

A képen a következők lehetnek: ülő emberek, túra/szabadtéri és természet

Mentes és vegán hely... Szép a környezet. Leves mindig van. Ami Fontos

827 Kitchen - Kálvin tér 4.

Számomra túl sok a szója és a szejtán. De ma is találtam valamit!  Gluténmentes rántott gomba, vegán kukoricasaláta, görög saláta, cékla és hagyma. Jó egészséget kívánok!

Ha nincs otthon kapacitásod és időd gluténmentes kenyeret sütni, ajánlom figyelmedbe a Maniókát. A Ráday utca 15. alatt. Cirok-, tápióka-, csicseriborsó-, köles- és barnarizslisztekből készülnek ott a kenyerek és péksütemények. Nagyon ritkán a kakaóstekercsükkel eszem bűnbe magam, ami cukormentes persze!

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Az Aldiban kapható jelenleg gluténmentes tészta. Alapanyagai: vöröslencse, csicseriborsó és quinoa

Hogy legyen választásunk!

Itt minden nap - hétvégén is - kapsz GLUTÉN és TEJ mentes meleg és hideg levest! Az is ide tartozik, hogy nagyon finomak! Ajánlom őket! :)Vámház krt. 14.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A vegyi anyagok meddőségre gyakorolt hatásáról szól a cikk. Nagy köszönet Élő Anitának, hogy egy jó összefoglalásban a téma "kikerülhetett" a nyilvánosság elé.

Így talán hihetőbb, hogy nem "riogatás" amikor a test tisztítására hívom fel a figyelmet! Bízom benne, hogy egyre többen lesznek, akiknek fontos lesz a gyermekük egészsége, akit világra szeretnének hozni! :) Egészségben! :)

A cikk elolvasásához kattints ide

Soxor kérdezitek tőlem, hogy honnan és mit együnk! Erre van pár tippem, amit folyamatosan bővitek! Például jó választás a Szatyor Bolt! Szezonális, vegyszer- és egyéb rosszaságmentes élelmiszert találtok egyenest a termelőktől! Az hogy finom is, csak hab a cukormentes tortán!  Vásárolj egészséget! http://www.szatyorbolt.hu

http://www.szatyorbolt.hu/?fbclid=IwAR3ZA3VnocPFP-31ypXBMxWIXo4ndznZKz7uxRBpzrAMCnLr86HM53cIwIQ

HEALTH KITCHEN - Budapest Dob utca 2.

DROP Étterem, Hajós utca 27.

SOUP CULTURE
 V. Október 6. u. 19.
XIII. Váci út 8. (A Váci út elején a volt Kossuth mozi előtt)
Glutén- és laktózmentes levesek.

BORS
 VII. Kazinczy u. 10.
 Minden nap van egy glutén- és tejtermékmentes leves.

NAPFÉNYES
 V. Ferenciek tere 2. (a Veres Pálné és a Curia utca sarkán)
VII. Rózsa u. 39.
Vegán étterem néhány gluténmentes étellel.

KÖLES
 VII. Kertész u. 41.
Kicsi, de gluténmentes választék napi rotációban.

BUDDHA ORIGINAL 
VI. Teréz Krt. 46.
V. Október 6. u. 10.
 BUDDHA MINI
 V. Szent István krt. 11.
VII. Wesselényi u. 18.

Itt levest és rizstésztát fogyaszthatsz. Van ami cukrozott, de kérd anélkül! 

ETNA II PIZZÉRIA ÉTTEREM 
VIII. Baross tér 10. (a Golden Park Hotel alatt, ahol a villamosok indulnak)
Gluténmentes tészták és pizzák

 http://www.etna.hu
 Házhoz szállítás

Ujjé!  Budapesten is kapható a chia-quinoa és a hajdina-köleses GLUTÉNMENTES kenyér. A barna csomagolásúban van cukor, az a polcon maradhat! Ez a kettő viszont cukor és szirupmentes. Ez nem a cukros vercukorinzultáló fajta, amely minden bio és nembio boltban és pékségben van! Brrrrrrr. A gluténmentes biznisz rárepült a témára, de ha nem vagyunk résen csak több lesz a cukorbeteg! Ez a paleo sütikre és kenyerekre is vonatkozik sajnos. 

Mindez a Blahán a Müllerben kapható. Sokat és minden nap semmit sem ajánlok, de jó alternatíva. Pakold meg kencével és zöldséggel, csírával és bio kacsazsírral, satöbbi, hogy még lassabban szivódjon fel! A lilában van kukorica, ha érzékeny vagy rá, vedd a zöldet! Jó étvágyat!

A képen a következők lehetnek: étel

Hat új, babaagykárosító toxin. Még egy felnőttnek is borzalmas mennyiség! :) Ha csak a gyerekkoromra gondolok, ennyi cukormennyiséget heti szinten se ettem!

Itt olvashatod a cikket: 

Ártalomcsökkentés jegyében!!! Ha nincs időd piacra menni, de szeretnél mégis glutamát-cukor-adalékok-stb mentesen enni, akkor ez neked való. Sokat olvasgatok a boltokban, - sajnos nem szépirodalmat - ha találok valamit, ami elég jó, azt közzéteszem. Például őket az Aldiban leltem: borecet és aszkorbinsav van csak bennük. Cukor és más borzalom nincs benne! A cukrot ajánlom erősen kerülni, mert mindenbe beleteszik. A kukoricát sajnálom leginkább, hogy így elrontják, már csak a tejszínhab hiányzik róla!

A képen a következők lehetnek: étel

Darált bőrt adott el a Meki csirkehúsként

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. (McDonald's) megtévesztette a fogyasztókat néhány csirkehús felhasználásával készült termékével kapcsolatban. A GVH ezért 15 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásra.

Darált bőr, húsátalakítás

A vállalkozás 2012. január 1. és 2013. február 12. között egyes csirkehúst tartalmazó termékeit népszerűsítő reklámokban valótlan tájékoztatást adott a termék csirkehús tartalmával és az elkészítés során alkalmazott technológiával kapcsolatban.

Az átlagos fogyasztó számára a tájékoztatásokból így nem derülhetett ki, hogy a grillként, illetve grillezettként megjelölt csirkét, illetve csirkehúst tartalmazó termékeket, ezek panírozott változatait, valamint a csirkemell csíkok elnevezésű termékek alapanyagai nem pusztán csirkehúst, hanem többek között darált bőrt is tartalmaznak. És olyan technológián, átalakításon – például darálás, felbontás, pácolás, formázás – esnek át, amelyek hatással vannak a húsállományra.

És el kellene hinnünk, hogy a méregtelenitésre nincs szükség! Elvégre vegyszerekkel a zsebünkben jöttünk le a fáról, vagy űzettünk ki a vegyszermentes paradicsomból. Ugye.

https://index.hu/gazdasag/2015/03/31/greenpeace_paprika_vegyszer/?fbclid=IwAR1m5wUpK4AxPgXh9uOBBsKN9R9HFS4fyFaOJc6asi4UKRJK10C8Wi8FpE0

Sokat hallhattál tőlem a nehézfémtermelésről, ezért itt most bővebben írok az ártalmairól és a tisztítás lehetőségéről. 

Nagyon hatékony terápiás lehetőség van már a belső tisztításokra! Ha ezt szeretnéd igénybevenni, várom jelentkezésed! Tartósabb, alaposabb és mélyebb tisztításra gondolj a gyógyteák és a kapszulák hatásainál! :)

A TEPERTŐ minden bizonnyal tejtermék és gabona is.  Ha ételintoleranciád van, csak akkor egyél tepertőt, ha tudod hogy mindenmentes! Puhább lesz és ropogósabb ha ezeket a borzalmakat hozzáadják! Ausztriában ezt az információt feltüntetik a csomagoláson, itthon pedig kérdezz rá! Zsírok fogyasztása szükséges a hormonok jó működéséhez és az ásványi anyagok egyensúlyához is satöbbi. De TÚLSÚLYNÁL is ajánlott a zsír fogyasztása, mert kevesebbet eszel és marad erőd és tartalékod, sőt később érkezik az éhség.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Vizsgálják az 5 évesen menstruáló lány ügyét

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/269997

A kislány és családja rengeteg gabonapelyhet fogyaszt, ez okozhatta a korai pubertás jeleit.

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/gabonapehelytol_beteg_az_5_eves_kislany/2104007/

Gabonapehelytől beteg az 5 éves kislány

Szeged - Ötévesen menstruál és csomókat találtak a mellében annak az óvodás kislánynak, akinél kimutatható, hogy a betegségét fertőzött gabonából készült élelmiszer okozta. 

Nőgyógyászati elváltozásokat okoz, befolyásolja a nemzőképességet, rákos megbetegedést vált ki a gabonaféléket támadó fuzáriumgomba mérge – mondják régóta szegedi kutatók.

Egy gazdálkodótól hallottam a minap, hogy a búzát aratás előtt 11x permetezik le! Ki szerint badarság a MÉREGTELENÍTÉS? Lehet jelentkezni!

TUDATOSVASARLO.HU

A legszennyezettebb zöldségek, gyümölcsök - miből vegyünk biót?

A hatósági ellenőrzések alapján úgy tűnik, még mindig sok a vegyszerrel telített zöldség, gyümölcs. Ha biztosra akarunk menni, érdemes biót vagy megbízható termelőtől származót választani legalább a notóriusan szennyezett fajtákból, mint a saláta vagy a szőlő.

https://tudatosvasarlo.hu/cikk/legszennyezettebb-zoldsegek-gyumolcsok-mibol-vegyunk-biot?fbclid=IwAR0visu9vYdJKnURKx90hLy9YO9Wnj-_uqucvFdnwNJRAqQNFUw3C2h--U8

És egy nagy kedvencem: Meatrix I-II-II½

A kiválasztott - Leo, - aki megmenti a világot:

NATUR OLIVAszappan a Dubaiban. Krémes finom olajos hatású. Így néz ki és az ára is nagyon kellemes. Az Uránia mozival szemben a Dubai fűszeresnél kapható a Rákóczi úton! Nagyon megéri az árát!

A képen a következők lehetnek: étel

Mennyi cukrot eszünk véletlenül?

A legdurvább: a bébiétel ...
Ha még eszel egyáltalán gyümölcsjoghurtot - nézd meg a sokkoló képeket! 

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130524-elelmiszerek-cukortartalma.html

 

Az evés? Lehetőleg E-számok, térfogatnövelők, aromák és egyéb borzalmak elhagyásaval történjen. Ezt ugyebár elég nehéz megtennünk. Jó hír, hogy egyre több bioboltban már kaphatóak a Szomor Húsüzem termékei. Ez az egyik kedvencem!  A MENŐMÁJAS! Finom és csak természetes alapanyagokkal van teli. Egyél te is tisztán!

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, ital és belső tér

Ujjé, zöldséges ivólevek a Lidl-ben! Ha gyorsan kell egy kis energia!

A képen a következők lehetnek: ital

„Úgy egyél, hogy jól legyél” címú könyvében Ongaro így ír: „A fruktóz másképp bomlik le a szervezetünkben, mint a többi cukrok. Teljesen összezavarja a vércukorszint és az imzulintermelés közti kommunikációt, és inzulinrezisztenciát okoz. [...] Még belegondolni is rossz, hány éven keresztül javasolták olasz háziorvosok a fruktózt cukorbetegeknek! [...] A cukornál egészségesebbnek kikiáltott fruktóz például tízszer nagyobb arányú glikációt indít el a szervezetben, mint a szőlőcukor. [...] A glikációs reakciók egy akrilamid nevű rákkeltő molekulát is létrehoznak."

És megint a Lidl!  gluténmentes termékek nagy választékban! Tészták és rágcsák (ezt napi szinten nem ajánlom, csak ha megúsznál vele egy vendégséget például  zabpehely is van és a hűtőben berkenyelé! No ez a NŐI folyamatokra igazán jó hatással van, a flavonoidok miatt! Tippek arra, hogy választékosabban étkezzünk és az ártalmak csökkentésével!

„Az utóbbi években a fruktózt, ezt az egyszerű cukrot számos tudós vizsgálta, akik szerint a fruktóz jobban növeli az elhízás kockázatát, mint a hozzá nagyon hasonló glükóz. Most újabb vádakkal illetik: egyes kutatók szerint hozzájárul a májelváltozások és a magas vérnyomás kialakulásához is, és mindezek a hatásokat metabolitja, a húgysav közvetítésével fejti ki.”

http://www.medicalonline.hu/tudomany/cikk/ossztuz_zudul_a_fruktozra

30 éve szeretem a paradicsomos halat. De amióta cukorral készítik nem vásárolom meg. Tejszínhabbal ugyanis nem szeretem. De most! 😀 Az Aldiban van CUKORMENTES paradicsomos halkonzerv! naggggyon jooooo! Persze adalékmentes is!

http://homar.blog.hu/2013/08/08/szemermetlenul_hazudik_a_danone

Néhány szülői vélemény: „Mi már régóta nem veszünk Danone terméket, de nem lep meg... :( Megfigyeltük, hogy Luca rendszeresen hány ha joghurtot kap, de szép lassan az is kiderült, hogy csak a Danone termékeitől hány... az Aldi-s joghurtoktól semmi baja. Sokan panaszkodnak egyébként...”

„Ezzel nem vagytok egyedül! A lányomnak rendszeresen hasi görcsei voltak tőle. Az egyik gyerekorvos mondta, hogy annyi keményítő van benne, hogy örüljenek a szülők, ha a Danone joghurttól nincs szorulása a gyereknek!”

A VAPIANO-ban glutén és laktózmentesen is kérheted a pizzát és tésztát! Ausztriában. Itthon érdeklődtem, de sajnos nálunk még nem jött divatba! Itt még vasakarattal védik azt, ami nyugaton már nem sikkes! Sőt káros!

A szomatoinfra a testhőenergia vizsgálata alapján képet ad a vizsgált személy egészségügyi állapotáról, kimutatja a kóros elváltozásokat – olyanokat is, amelyek más módszerrel még nem láthatók –, útmutatót ad, hogy milyen további vizsgálatokat érdemes kezdeményezni. Gyakorlatilag minden elváltozás kimutatható vele, ami hőt ad le vagy hőt von el, pl. mióma, ciszta, gyulladások, menses előtti állapot, az emlő gyulladásos és tumoros elváltozásai, pajzsmirigy alul- és túlműködés stb.

http://somato.hu/

A Te kedvezményed, ha szólsz, hogy az Aviva Stúdiótól jöttél: 10% lesz.

A somatoinfra vizsgálatot ajánljuk prevenciós jelleggel, és azoknak, akik komplex képet szeretnének kapni egészségi állapotukról.

Frenetikusan zseniálisan nagyszerű! Pláne, ha te is glutén- és tejtermékmentesen táplálkozol!

https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/1651580134912446/?t=4

A Gyűrűsizomtorna hatásai

Terápiás gyógyhatásai:
Légzőrendszeri: asztma, bronhitis
Ortopédiai: fájdalmas nyak- hát- és gerincproblémák, testtartás, ízületi gyulladás, térdfájdalom
Emésztőrendszer: reflux, irritábilis bélszindróma, perisztartika, aranyér, székrekedés, gyomorégés
Vizelési problémák: inkontinencia, gyakori vizelés, irritált hólyag, prosztata-problémák
Reprodukció: vaginizmus – hüvelygörcs, prolapsus: méhsüllyedés vagy előreesést, menstruációs panaszok, erősíti a medencefenék izmait, szexuális problémák
Rehabilitáció: műtét vagy baleset után, szélütés, bénulás
Egyéb: fejfájás, migrén, SM, Parkinson-kór, hangszál problémái, egyensúlyzavarok, mozgáskoordináció, látásproblémák, hang problémák, izomsérülések, szorongás, fekvő betegeknél fejlesztően hat, alvási problémák, stressz
Gyerekeknél: ágybavizelés, fejlődési zavarok, gyermekbénulásLelki hatásai: út az egyediség és eredetiség felé, önbizalom erősítés, stressz- és feszültségoldás, energiagyűjtés, megnyitja a képzeletvilágot, belső harmónia, önelfogadás, megfigyelés, figyelem, koncentráció, önuralom és az alkotói folyamatokat is támogatja.

GLUTÉNMENTES kovászos UBORKA! Mi a különbség? Csak annyi, hogy kenyér helyett krumplit tegyél bele! Kapor, mustármag és amit még szeretsz! Finom lesz! :) ahogy ez is!

Egyik legkedvesebb videóm a világról Morgan Freeman bevezetőjével.

A lehetőségek világában élünk - számomra ez az üzenete. És úgy kapcsolódik az Avivához, hogy mi teremthetjük meg saját világunkat. Illetve ha mi szeretnénk megváltozni, akkor a világ segít nekünk! Jó szórakozást a kisfilmhez! :)

Ártalomcsökkentés nevében! TEJTERMÉK és GLUTÉNMENTES melegszendvics! :) Hol? A Cöli bisztróban a Nyugati téri Átjáró Üzletházban - Cukormentes dolgok is vannak. Melegszendvicsen nőttem fel és évek óta nem ettem már ilyesmit. Magam is érzékeny vagyok a gluténre és a kazeinre. A ketchup csak a retro és örömünnepi hangulatom miatt került rá, legközelebb mellőzöm. Néha bűnözni kell! Ma még nem válok szentté - úgy döntöttem! :) De napi fogyasztásra ilyen élelmiszereket sem ajánlok senkinek!

Ha úgy érezted az Aviva torna Alaptanfolyam után magadat, mintha talajt vesztettél volna, és azt gondolod, hogy akkor „Te jó ég, most mit lehet ennem!”, akkor Nóri oldala neked való. Láthatod. hogy mennyi új lehetőség adódik az egészséges étkezésre is: http://www.mindenmentes.hu

... és ha bioboltban vásárolsz, az sem véd meg! Adalékok, cukor, tartósítószer, aromák, E-számok és BÁRMI ELŐFORDUL azokban a termékekben is. Csak az egyik összetevője bio. De az attól még nem egészséges! A PALEO ÉDESSÉGEK cukrozottak, mert úgy könnyebbb eladni és a lelkiismeret is megnyugszik, hogy t/ettem valamit magamért! A GLUTÉNMENTES péksütemények ugyanezen kategóriába sorolandók, sajnos. Ha nem te sütöd meg otthon - akkor nem valószínű, hogy egészséges! Most divat lett a kókuszvirág cukor, de egy olyan világban, ahol a fiatal nők 60% INZULINREZISZTENS, ott semmi keresnivalója nincs a cukroknak. Semmiféle cukornak! És akkor még a rejtett cukrokról nem is beszéltünk!

https://www.youtube.com/watch?v=c5Hm5vM-Qqo&feature=share

Sokat említem nektek a dioxinnal, vegyszerekkel és klórral kezelt női betéteket és wc-papírokat. Ezek az anyagok a hormonális rendszerünkbe tudnak beleszólni. Érdemes váltani!  És vannak nagyon jó kezdeményezések ezügyben, például az INTIM-BETÉT piacon.

https://tudatosvasarlo.hu/cikk/termekteszt-moshato-intimbetetek?fbclid=IwAR3jWq8HeApJPrDTMPj_-v1anD8_xlW5xoZ7vnKsvzojEJqX7oYpMLnhbsg

Köszönjük szépen JULIANNA!

"Nem az a bizonyíték, hogy meggyógyult!"

"Esküszöm, hogy rövid leszek!"  Vitakultúra a köbön ismét!

Merre halad az az ember, aki a saját szemének/tapasztalatának sem hisz?

Nehéz időket élünk, hisz korábban a papság ma pedig az orvostudomány támogatja az önjelölt inkvizítorokat! Jó lenne ha a történelem nem ismételné meg önmagát! De ahhoz nem középiskolás fokon…

https://www.youtube.com/watch?v=tLVY_RF8HtE&fbclid=IwAR0_XsCbSmIwg2srfHSARZSAs1aBJ6tv1_jaMi6lImTLO0qMF4yczTqcp5o

https://www.youtube.com/watch?v=IV2olDA0w8U

Elgondolkodtató, hogy vannak, akik a vitaminfogyasztást is szeretnék kriminalizálni. Szép új világnak nézünk elébe. Itthon is ismerhetünk korlátozásokat, tiltásokat. A Borax például már nem kapható, holott jól alkalmazva nagyszerű tisztítószer. A tiszta só sem kapható a gyógyszertárakban, és aszkorbinsavat sem kérhetünk már. A szódabikarbóna egyre kisebb csomagban kapható. Szóval a tendencia látványos és szomorú is egyben. Emlékszel a trisóra és a Hyperol-ra? és még sorolhatnánk...

Mi legyen a REGGELI? Sokan kérdezitek. 

Amit nem ajánlok: kávé, péksütemény, müzli, corn flakes, szendvics, aszalványok, mézes tea és lekvár. Ami gyors szénhidrát, és magas a cukortartalma - azt kerüld el messzire éhgyomorra. Tízóraira kicsi jöhet ezekből, hacsak nem vagy az egyik alkotóra érzékeny.

AMIT AJÁNLOK: főtt és más tojás, májkrém, zsír, hal, zöld levelesek, saláta, zöldség, húsok, avocado, csíra, savanyú káposzta stb....

Jöjjön egyszerre: zsír - szénhidrát - fehérje - zöld levelesek. 

De jöhet egy jó meleg leves, ahogy a keletiek is ezt tESZIK. Meleg, energiát ad, könnyű emészteni és élő étel. Nem zacskós levesre gondolok ám! :) én IMÁDOM az avocadoban sült fűszeres tojást! Nyami!!!! 

 


Erről már volt szó, tudom. Nagyon örültem mégis, amikor ezt megtaláltam. Ebben a gasztropszichológus teendőiről is hallhatsz. :) Gábornak van egy könyve az élelmiszer adalékokról, amelyet mindenkinek ajánlok. Az egyik kedvenc témámról is szó van benne: Az élelmiszerek hatása a tudatra és a viselkedésre.

Az Astoriánál a Wonder Juiceban is lehet egy meleg levest vagy főzeléket enni Tejtermék és Gluténmentesen!

Ha használod a JOALIS méregtelenítő cseppeket, akkor nagyon fontos, hogy a terhesség alatt annak szedését ne folytasd! Tedd félre, és majd később esetleg a szoptatás ideje alatt folytatod. Tehát amint megvan a pozitív teszted az lesz a legfontosabb, hogy pihenj eleget és táőlálkozz a lehető legegészségesebben!

Semmiféle méregtelenítés a terhesség ideje alatt nem ajánlott!!!!

MINDENMENTES BEJGLI - itt előre megrendelheted!

Nincs benne GLUTÉN, TEJTERMÉK és CUKOR  - és finom!

Zabrakadabra - Átköltöztek a Ferenc krt. 1 alá - (IX. Tűzoltó utca 5.)

Paleo cukrászda - VIII. Baross utca 48.

Máshol is árulnak, de rákérdeztem mivel édesítik. A válasz rossz volt - hát ezért nem ajánlok mást!  Ha még tudtok egyebet, ami nem valami BORZALOMCUKORFÉLE szóljatok! 

Ha otthon tenmagad elkészítenéd, akkor ajánlom a Szafi lisztkeverékeket és a mindenmentes.hu receptjeit! Nyami

Joalis

30 jan. 2019

A JOALIS irányított méregtelenítés neked szól:ha MUNKA MELLETT szeretnéd tisztítani a szervezetedet, ha a mérégtelenítés után is hosszan élvezni akarod a...

Testelemzés

24 jan. 2019

"Amikor elkezdtem szeretni magam, mindentől megszabadultam, ami nem tett jót az egészségemnek. Ételektől, emberektől, tárgyaktól, helyzetektől és mindattól,...

Aviva-módszer

31 júl. 2013

A 4 óras foglalkozás csoportos formában történik és csak hölgyek vannak jelen. Átvesszük az elméleti blokkban az Aviva-módszer általános ismereteit,...

TojuBW2 1

300 baba

Tóth Juli vagyok,
Életmód tanácsadó terapeuta (felsőfokú végzettséggel). Immáron TÍZ ÉVE a babára váró nők egészségéért dolgozom. Folyamatos továbbképzésekkel igyekszem naprakészen tartani az ismereteimet. Már több mint 300 BABA világra jövetelében volt kisebb-nagyobb szerepem. Természetesen más területekről is szivesen várom az ÉLETMÓDDAL kapcsolatos kérdéseket, megkereséseket. Ha nem csodákra vágysz, hanem TARTÓS SIKEREKRE, akkor jó helyen jársz! :) 

Kontakt

Mobil:
+36 30 9601511