Ó én nagyon jól táplálkozom!
Csupa egészséges dolgot eszem reggelire!

- szoktam hallani az egyéni konzultációikon, és amikor mélyebben belemegyünk a részletekbe, akkor derül ki, hogy ez a sok jó

a zabpehely
a teljes kiőrlésű kenyér
és a müzli...
Hát ezt nevezzük egészséges reggelinek? Biztos? 

bowl breakfast close up cup food fruit mug oat 597394

Sok jóval nem kényezteti a testét az, aki csak ezt fogyasztja reggelire! 
És hát a másik mumus-reggeli a gyümölcsturmix! Ami reggelire szintén egy cukorsokk lesz. Gyümölcscukor-sokk!
A termékenységet ezzel nem biztos, hogy segítjük! Sőt!



Az egyéni konzultációinkon sokszor kiderül, hogy egy ilyen táplálkozás egyéneknél magával hozhatja a vércukor extrém ingadozását, és a növényi fehérjék rossz emésztését is. Emellett nagyon sok nőnek intoleranciája van, a vércukra olyan mint a hullámvasút, és akár kísérheti mindezt szédülés vagy kézremegés is. És sajnos ezzel a táplálkozással fenntarthatja és elmélyítheti hosszú távon a női gondokat. Ezzel késleltetve a
FOGANTATÁST. 

Hogyan akadályozhatom az étkezéssel a termékenységet? 

Az egyéni változók figyelembe vétele mellett - több ezer konzultáció tapasztalatából, az a véleményem, hogy - nagyon fontos a szervezet működési feltételrendszerét egyensúlyban tartani az életmódunkkal.
Gondolj arra, hogy a nagyapáink le tudnának kaszálni egy rétet a mai divatos reggelikkel?

Mondhatod azt, hogy dehát ők fizikai munkát végeztek!
De volt egyáltalán ilyen mennyiségű szénhidrát a kamráikban, amiket ma megeszünk? Hát bizony nem.
Ezzel a felborult étkezési mintákkal megalapozhatjuk a cikluszavarokat, változókori tüneteket, a meddőséget és a női diszfunkciókat. 

De lássuk a részleteket és összefüggéseket! 

Ha a szénhidrátokat nagyobb mennyiségben fogyasztjuk - a többi makrotápanyaghoz képest - akkor bizony több testi területet is egyszerre beterhelhetünk. Az egyik a MÁJ területe lesz.
Jó tudni a májról, hogy ő az egyik karmestere a HORMONÁLIS MŰKÖDÉSÜNKNEK. Tehát nem érdemes túlóráztatni  a májat, ha babát szeretnénk.
A másik terület a VÉRCUKOR! Ha a vércukor extrém ingadozást produkál a nap folyamán a táplálkozás miatt, akkor az  - van akinél önmagában is - meddőséget okozhat. Amiatt is, hogy a MELLÉKVESÉRE nehéz munka hárul a vércukor extrém hullámzásainál. A MELLÉKVESE a stresszkezelésben is fontos szerepet tölt be, ezért vigyázzunk rá!
És hát az energiaszintünk - mindezek után - olyan rettentően alacsony lesz.... hogy no.
A szénhidátok túlfogyasztása - arányokról beszélek - a továbbiakban a BÉLRE is terhelést fog jelenteni. Ott fognak erjedni a vastagbélben ezek a szénhidrátok. Ez pedig hosszú távon csak a gombás folyamatoknak kedvez. Az IMMUNRENDSZER egyre kevésbé fog jól teljesíteni így az idő haladtával, mert az erjedés plusz feladatokat ró rá. Mindez folytatódhat abban, hogy egyre több orvosi diagnózist kapunk, egyre erősödő tüneteket tapasztalhatunk... stb.

Ha mindez még egy INTOLERANCIÁVAL is párosul, akkor már krónikus gyulladásról beszélünk. A GYULLADÁSOK kezelése pedig prioritás az egészségünk fenntartása szempontjából. A GYULLADÁSOK, itt helyi és mikro gyulladásokra kell gondolni, az már a MEDDŐSÉGET borítékolhatja!.
A reprodukció így szorul a háttérbe évről évre.

A BÉL és a MIKROBIOM - az a két kiló bacilus, akik az albérlőink, és egyben az egésszégünk zálogai is. Vigyázzunk rá! Együnk egészségesen, kiegyensúlyozottan és regeneráljuk a testet a korábbi ártalmaktól.
Van akinél egy étrendváltás is már sikert hozhat, de sokaknál az étrendváltás kevésnek bizonyulhat. Ebben is egyéniek vgyunk! Ezért ajánlom neked az egyéni konzultációt, hogy egyéni megoldásokhoz juss!

Mindez olyan mint egy pókháló, például zabkekszet eszem reggelire, és ezzel elindítok egy lavinát a testben! 

De a tünetek hiányát szeretjük úgy értelmezni,
hogy minden redben van és kicsattanunk az egészségtől!

Ha ezt hisszuk, akkor az időnk vészesen fogy, és nincs információnk a saját testi folyamatainkról.

A gabonák/szénhidrátok túlzott jelenléte a táplálkozásban nem az egészséget szolgálja. Pláne, ha mindez párosul még egy kis INTOLERANCIÁVAL is. Sajnos az elmúlt 10 év tapasztalatából szólva, az a véleményem, hogy a termékeny korú nők 80%-a INTOLERÁNS.
Sokaknak még tünete sincs, hiszen fiatal, és az immunrendszer teszi a dolgát, de a TERMÉKENYSÉG már akadozhat! Az emésztési folyamatok elégtelen működése is belső stresszforrássá válik. Napi szintű stressz lesz, belső stressz. Ez éppúgy rossz irányba befolyásolja a HORMONÁLIS MŰKÖDÉSÜNKET

Amiket most leírtam, azok csak általános tendenciákat mutatnak, ötleteket adnak. Egyéni diagnózis NEM szűrhető le belőle. Az az orvos feladata.

Amiben én támogatni tudlak, az az, hogy a konzultáció keretében rátalálunk azokra a folyamatokra, melyeken mindenképpen változtatnod kell, a termékenység fokozása érdekében!

Ha a célod a gyermekáldás akkor arra éppúgy fel kell készülni mint egy FOCI bajnokságra!
Ha mindent megteszel a célod érdekében és a kispadig eljutsz és ott leszel a kupadöntőben, akkor nagy esély van a győzelemre! 

Ha nemcsak általános információkra vagy kíváncsi, hanem a saját egyéni folyamataidra fókuszálnál - várlak szeretettel!

Amit én ajánlok:
A test funkcionális folyamatainak ismerete, az egyéni táplálkozás és emellett az Aviva torna rendszeres gyakorlása! 

Az Aviva tornával bedurrantod a petefészkedet,
vérbővé teszed a beágyazódáshoz szükséges nyálkahártyát, és a baba fejlődését is támogatod abban, hogy egészségesen fejlődjön!
És az első 3 hónapon - mialatt a legfontosabb szervek kialakulnak - optimumon pörög az IMMUNRENDSZERED is, ha megalapoztad a női szervek egészségét a rendszeres Aviva tornával!
Hát nem nagyszerű? 

Mégis a mai kényelmes és "feldolgozott" világunkban a testünk folyamatait háttérbe szorítjuk!
És ez már több generáció óta történik velünk. Ez pedig jobban elmélyíti a nehézséget!

A siker érdekében, gondolni kell a magzatra, hogy egészséges körülményeket biztosítsunk neki. Ebben foglak segíteni, hogy ezt hogyan teheted meg!

Célom, hogy az egyre egészségesebb és tudatos anyukák egyre egészségesebb gyermekeknek adjanak életet!

Ha bármilyen tüneted van ami diszkomfortot okoz, ami kellemetlen vagy nem szokványos az energiaszinted - akkor BIZTOSAN KELL TENNED MAGADÉRT!

Várlak szeretettel a személyes konzultáción!

6 alkalom és sokat megtudhatsz a TESTEDRŐL,
és arról, hogy éppen mi történik odabent. Így a felkészülésed célzott lesz és az idő is úgy teli, hogy hasznos minden amit csak teszel magadért és a gyermekedért!

Várlak szeretettel!

A személyes konzultációkról részletesen olvashatsz a tothjuli.hu weboldalon!