Mindig nagyon boldoggá tesz, ha értesítetek engem a sikereitekről, babahírekről!
Köszönöm! :)

Ez az elmúlt 10 nap is átmelengette a szívemet! 5 érkező babáról kaptam hírt :)

Köszönöm a bizalmatokat!

És egy témát is szeretnék körbejárni, az aktualitása miatt! Legyen az a GLUTÉN! :)
Mert a baba egészségét jobban meghatározza a terhesség előtti táplálkozás, mint a 9 hónap alatti vitaminok és táplálékok! Amik szintén kellenek, de lehet, hogy az már késő.

A termékenység az mindig egy olyan egészségi nívón tud gördülékenyen létrejönni, amikor nem átlagosnak mondható az egészség, hanem kiemelkedőnek. 
Vannak helyzetek amikor nagyon nehéz elfogadni, hogy le kell mondanunk valami számunkra finom ételről.
De ennek meg lesz a maga előnye! Hiszen a magzat akkor tud jól és egészségesen fejlődni, ha a méhnyálkahártya állapota támogatja a baba fejlődését!
A méhnyálkahártya állapota pedig nagymértékben függhet az emésztésünk hatékonyságától!

Abban az esetben, amikor szükség esetén az Aviva tornát  kiegészítjük a táplálkozás támogatásával, akkor a szervezet meghálálja azzal, hogy az optimális tartományba tolja a test működését. A tehermentesítésnek mindig örül, és ez teszi később lehetővé, hogy a termékenység létre jöhessen.
A meddőség sokszor párosul glutén érzékenység. Ez nem a CÖLIÁKIA és nem is ALLERGIA, hanem a NEM CÖLIÁKIÁS GLUTÉN SZENZIBILITÁS, amiről ilyenkor szó van.
Ez sokszor lehetetlenné teszi a beágyazódást, a nyálkahártya se lesz befogadó ha ezeket az élelmiszereket fogyasztjuk.

A GLUTÉN sajnos a meddőség egyre nagyobb hányadában lehet probléma. 

Miért is érdekes ez?
Mert azt gondolnánk, hogy régóta eszi az emberiség a glutént nagyobb bajok nélkül. De ez a GLUTÉN már nem az a GLUTÉN.
Régen volt a liszt, a kovász, víz és a só. Ma több tucat adalékanyag kerül mellé! Szóval nagyon nem azt esszük, amit elődeink! Ha kovászos kenyeret eszünk, az se teszi gluténmentessé a kenyeret, csak csökkenti a mennyiségét! Ha pedig TLEJESKIŐRLÉSŰT ESZÜNK akkor magas lesz a lektinek bevitele, amire szintén sokan reagálnak gyulladásokkal, ami szintén késleltetheti az áldott állapot eljövetelét!

Nem gondoljuk veszélyesnek a GLUTÉNT, pedig nagyon is az!

Egyre inkább kutatott terület a GLUTÉN befolyása a termékenységre, hiszen a koraszülés vagy a kicsi testsúlyos babák születése is erre utalhat! Amikor a baba sokat sír vagy a hasa fáj vagy a bőrén különböző elváltozások lesznek, mind utalhat arra, hogy az ÉDESANYA NEM TÁPLÁLKOZIK jól!

A baba bőre és egészsége csak a következmény!

Az anyai táplálkozás NAGYOBB MÉRTÉKNEM HAT a magzat egészségére, a terhjesség előtti egy évben, mint a 9 hónap alatti vitaminok és egyéb jótétemények!
Ezért szerintem nagyon fontos nem csak az anya miatt, hanem a magzat és a jövő generáció egészsége miatt a szervezetünket jól tartani, gyulladásmentesen táplálkozni és figyeljünk mindarra, amire csak lehet már a terhesség előtt is egy évvel!

Ebben segíthetek számodra a FUNKCIONÁLIS ÁLLAPOTFELMÉRÉSSEL, hogy feltérképezzük, hol tudod segíteni a termékenységedet a TÁPLÁLKOZÁSOD és az ÉLETMÓDOD személyre szabásával! 

Várlak szeretettel! 

glutén