GLUTÉNMENTES Zsemle, hogy ne a bolti, cukrozott, adalékanyagos, térfogatnövelős, kukoricás - nem szidom tovább termékre szoruljatok! :)Csak TERMÉSZETESEN! Így mi is gurulhatunk majd a domboldalról 80 felett is!

– 70 dkg lisztkeverék ízlés szerint:

szezám

cirokliszt

köles

hajdina

amaránt

lenmag

dió

kókusz

napraforgóliszt (megzöldül)

tökmag

mandula

kendermag

barna rizsliszt 

stb.

– 1 evőkanál nyílgyökérliszt (ettől lesz héja, elhagyható)

– 2-3 evőkanál útimagfűhéj

– 1 kávéskanál szódabikarbóna

– 1 kávéskanál só

– fűszerek ízlés szerint:

fokhagyma

stb.

– 1-2 bögre víz, amelybe 1 evőkanál ecetet kell tenni

– kevés olaj

– 3 tojás

A 3 tojáshoz hozzáadjuk az olajat, a sót és a fűszereket. A többi száraz anyagot összekeverjük, majd szintén a tojáshoz adjuk. Végül hozzáöntjük az ecetes vizet. 10 percig állni hagyjuk, amíg az ecet és a szódabikarbóna reakcióba lép. Sűrűnek kell lennie és nem ragadósnak. A víz mennyisége a lisztkeveréktől függ. Az olajtól puhább lesz. Kb. 15-20 zsemlét formázunk és szilikonos sütőpapírra tesszük. (Fagyis kanállal lehet adagolni.) Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 30-40 prcig sütjük.

A képen a következők lehetnek: ülő emberek, túra/szabadtéri és természet